Събития-галерия

ОУ „Никола Йонков Вапцаров“

 


Училищна изложба – Ден на Земята, Великден.


На 16 април 2019 г. се проведе Урок по Конституция, на който беше отбелязана 140-ата годишнина от приемането на Търновската конституция.


Държавен куклен театър Търговище ни гостува с постановката „СУПЕР Д-Р ДИМИТРОВ ИЛИ ПРИКАЗКА ЗА МРЪСНИТЕ РЪЦЕ” .


Мартенски творения


Изложба от коледни и новогодишни поздравителни картички, празнична украса и сурвачки


Патронен празник на Основно училище „Никола Йонков Вапцаров”

На 7 декември  ученици и учители от Основно училище „Никола Йонков Вапцаров“ с. Лятно отбелязаха патронния празник на училището. С презентация присъстващите  си припомниха за живота и делото на този велик българин  –  поет , борец за един по-добър свят. Празникът продължи с  рецитал , песни , танци  и спортни състезания. По случай празника учениците бяха подготвили и табла .


22.11.2018 г. –Турнир по футбол


На 27.10.2018г. с ученици от 1 и 4 клас се проведе пактическо занятие, демонстрация за правилно пресичане на кръстовище под надслов ” Да запазим децата на пътя”. В акцията учениците демонстрираха умения, как да се държат като участници в движението, приложиха изучени правила за безопасно пресичане в реална пътна ситуация. Ръководители на занятието бяха госпожа Севим Юмерова и госпожа Илкнур Басриева.


26.10.2018г. – закриване на Националната седмица на четенето

През последния ден от седмичната програма, ученици представиха презентация с “Любими автори и прозведения”. Следващата инициатива бе изработване на книжка с авторови детски стихове, гатанки и приказки. За финална дейност, учениците прочетоха своите творби. Получиха поздравления от ученици и учители.


25.10.2018 г.

През четвъртия ден от седмичната програма на Националната седмица на четенето с първа инициатива за деня, ученици от 4 клас в часа по извънкласно четене проведоха „Маратон на четящите ученици“. Ученическо жури оценява техните прочити на произведения от Йордан Радичков, за „Най-изразителен четец“ бе присъдена грамота.

Втората за деня инициатива бе посещение на библиотека в с. Долина. Там учениците имаха възможност да останат на саме с книгите. Проведе се състезание за „Най- добър четец“. Състезанието протече в два кръга – индивидуално и отборно. Най-добрите в двата кръга бяха отличени с грамоти.

Във финалната инициатива за деня, ученици изработиха постер с крилата фраза за книгите и четенето.


24.10.2018 г. – Основно училище „ Н. Й. Вапцаров“ с . Лятно, общ. Каолиново, обл. Шумен

Ученици от  начален етап на образованието изработиха хартиени, четящи човечета с книжки под ръка. Ученици от 4 клас гостуваха на децата от ЦДГ „Червена шапчица“ с . Лятно. Четоха им приказки и  драматизираха приказката „В горското училище“.


22.10. 2018г.

Ученици от 1 – 4 клас се включиха в инициативата, свързана с Националната седмица на четенето. На 22. 10.18 г. бе открита програмата с подредба на изложба с книги от различни жанрове във фоайето на училището. За представянето на изложбата „Гостуваща библиотека в училищния кът“, ученици от 1 – 4 клас донесоха книги с приказки  от домашната си библиотека, както и книги от училищната библиотека.

Учениците проведоха разговор на тема „Защо трябва да четем ?“ и „Ползите от четенето“.

23.10. 2018 г.

На 23. 10. 2018 г. инициативата от седмичната програма за провеждане на Националната седмица на четенето беше насочена към най – малките ученици в училището. Приказните герои от 4 клас, дегизирани в приказни костюми и с плюшени петрушки, четоха и разказаха приказки на ученици от 1 и 3 клас. Публиката от най-малките ученици с интерес слуша четените приказки. След прочита, малките слушатели разказаха приказки, а трите плюшени прасенца и другите горски животни подсилиха интереса към приказките. Дневната програма завърши с илюстрация на любима приказка.


Ревю: „Модно, екстравагантно, екологично” по повод на „Деня на Земята”.  Ученици от VІ клас представиха модели изработени от отпадъчни материали.


„Пешеходен туризъм” – Унесени в мечтите сред природата, преодолявахме естествени препятствия и ориентиране по туристическа маркировка.


Не само учим, но и се  забавляваме! Дейностите по интереси в ПИГ са истинско предизвикателсто за всички.


С усмивки и настроение учениците направиха снежни скулптури, на които не липсваха задължителните им атрибути – моркови, въглени и метал…


С драматизация и музикален букет от руски песни,  ученици от VІ клас споделиха сцената на европейското езиково семейство в град Каолиново.


Патронен празник 2012